tag:blogger.com,1999:blog-733103187323227191.post4050004097448054544..comments2023-05-25T13:05:21.482+02:00Comments on Domowe pieczywo: Razowy żytni chleb na zakwasie (by Liska)reve82http://www.blogger.com/profile/14516514422308688410noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-733103187323227191.post-23619416421295870012011-01-25T13:24:33.160+01:002011-01-25T13:24:33.160+01:00Ja go upiekłam i wyszedł mi super :) Ciasto wyrosł...Ja go upiekłam i wyszedł mi super :) Ciasto wyrosło mi w 20minut, ale za oto piekłam go ponad godzinę. Dałam do jednej keksówki o dł.26cm. Chlebek wyszedł mi przez to wysoki. Przepis zmodyfikowałam troszkę : zamiast żyta dałam otręby pszenne i żytnie i więcej siemia.<br />Chlebek polecam, ja sama na pewno go jeszcze nie raz upiekęAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-733103187323227191.post-16467240414273652992010-11-14T17:59:32.417+01:002010-11-14T17:59:32.417+01:00pysznie się prezentuje !pysznie się prezentuje !dorota20whttps://www.blogger.com/profile/01772255295578370449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-733103187323227191.post-23925597082877675272010-11-14T08:52:47.545+01:002010-11-14T08:52:47.545+01:00Piekłam ten chleb. Mi bardzo smakował. Piekłam w w...Piekłam ten chleb. Mi bardzo smakował. Piekłam w wyższej keksówce.Ja nie odczuwałam braku soli,ponieważ celowo zmniejszam jej zawartość we wszelkich potrawach.<br /> A u Ciebie słodkie dodatki mogły obniżyć jej wyczuwalność.<br />Pozdrawiam!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-733103187323227191.post-72903422690840237832010-11-14T02:02:27.811+01:002010-11-14T02:02:27.811+01:00Chleby z maka zytnia smakuja mi lepiej z wieksza ...Chleby z maka zytnia smakuja mi lepiej z wieksza iloscia soli. Tez czasami odczuwam jej niedosyt.Musze sie przyjrzec ilosci procentowej w zytnich przepisach - czy przekraczaja 2 procent maki czy nie. Zaintrygowalo mnie to.Anjahttps://www.blogger.com/profile/18180147242432056021noreply@blogger.com