Prezentuję dziś Wam pierwszy chlebek upieczony w naszym nowym automacie do wypieku pieczywa marki Kenwood BM250. Początki bywają trudne, więc aby je sobie uprościć skorzystaliśmy z gotowej mieszanki chlebowej firmy Chleb Polski - GFT Goldfruct - Chleb Pieniński Pszenno - Żytni z Orkiszem.
Składniki - 500g mieszanki
- 5g drożdży instant
- 340ml wody
Odmierzyć potrzebne składniki. Do brytfanki automatu wlać wodę, wsypać mieszankę oraz drożdże. Nastawić średnią wielkość chleba - u nas 750g, wypieczenie skórki - średnie (następnym razem nastawię mocniejsze wypieczenie, bo chlebek wyszedł jak dla mnie za blady), program (u nas 3.) do wypieku chleba razowego trwający 3:45 h.
Kliknij na obrazku aby powiększyć
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz