piątek, 12 czerwca 2009

Chleb pieniński

Prezentuję dziś Wam pierwszy chlebek upieczony w naszym nowym automacie do wypieku pieczywa marki Kenwood BM250. Początki bywają trudne, więc aby je sobie uprościć skorzystaliśmy z gotowej mieszanki chlebowej firmy Chleb Polski - GFT Goldfruct - Chleb Pieniński Pszenno - Żytni z Orkiszem.


Składniki
  • 500g mieszanki
  • 5g drożdży instant
  • 340ml wody
Sposób przygotowania

Odmierzyć potrzebne składniki. Do brytfanki automatu wlać wodę, wsypać mieszankę oraz drożdże. Nastawić średnią wielkość chleba - u nas 750g, wypieczenie skórki - średnie (następnym razem nastawię mocniejsze wypieczenie, bo chlebek wyszedł jak dla mnie za blady), program (u nas 3.) do wypieku chleba razowego trwający 3:45 h.

Kliknij na obrazku aby powiększyć



Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz