niedziela, 5 lipca 2009

Chleb Niedzicki czyli pszenno-żytni z amarantusem

Chlebek, przy pieczeniu którego wykorzystałam gotową mieszankę chlebową "Niedzicki" na chleb pszenno-żytni z amarantusem. Od siebie dorzuciłam mieszankę ziarenek i pestek.


Składniki
  • 340ml wody
  • 500g gotowej mieszanki chlebowej
  • 5g drożdży instant
Dodatkowo - dodajemy podczas drugiego zagniatania ciasta
  • 2 łyżeczki ziaren słonecznika
  • 2 łyżeczki siemienia lnianego
  • 2 łyżeczki pestek dyni
Sposób przygotowania

W brytfannie automatu umieszczamy wszystkie składniki w podanej kolejności. Podduszoną na maśle cebulkę i szczypiorek dodajemy wraz z płynami. Ustawiłam program chleba razowego, mocne wypieczenie skórki.

Kliknij na obrazku aby powiększyć



Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz