wtorek, 26 stycznia 2010

Bagietki z ziarnami i suszoną żurawiną

Miał być chleb, wyszły bagietki. Mogłam podzielić ciasto na 4 porcje, zamiast na 2 - bo teraz mam bagieciory, ale cóż - wyszło tak jak wyszło. Przepis ten sam co tutaj - choć oczywiście znowu poeksperymentowałam. Ciekawe czy kiedyś upiekę z oryginalnego przepisu bez wprowadzania zmian.



Dzisiejsze zmiany to:
- zamiast mąki pszennej razowej - mąka graham
- dodatkowe ok.150g mąki pszennej, aby ciasto nadawało się do upieczenia luzem
- minimalnie więcej suszonych drożdży
- suszona żurawina, uprzednio namoczona (w ilości 40g)
- w roli zdrowych dodatków 100g mieszanki 5 ziaren

Piekłam na kamieniu jakieś 30 minut w opadającej temperaturze zaczynając od 230 st.

0 komentarze:

Prześlij komentarz